Å stole på seg selv

Jeg har tenkt å dele noen meninger jeg har om nettop det å stole på seg selv, ha selvrespekt og ta sine egne valg. Dette er ting jeg syntes er viktige og som virkelig kan hjelpe alle til å leve et gram bedre. I denne forstand mener jeg da at man må kunne utgjøre handlinger utifra det du selv mener er rett. Ikke være usikker på deg selv, og rett og slett stole på ting du gjør.

Alle har en tanke eller mening om det som skjer, enten om det er positivt, negativt, mot, for elle noe annet. Du mener dette utifra det du har opplevd og lært. Hvis du er usikker på tankene, er du uviten. Selv om tanken er der, kan den forsatt endres og påvirkes. Uansett hvilken tanke som blir forandret eller ikke, er det viktig at det er din mening. Denne tanken eller meningen er personlig og kommer utifra ditt hode. Når jeg snakker om tanker og meninger, tenker jeg ikke bare bare på om du er imot pels eller ikke. Nei, jeg mener alt fra nettop dette, til hva du syntes om kjolen til veninnen din. Det er ikke alt men er klar over at man mener, men å tenke og mene er noe som virkelig kan hjelpe en person med å bli kjent med seg selv. Hvis du stiller deg selv kritisk til hva du syntes om ting, er det lettere for deg å være klar med deg selv. Ikke hør på hva andre mener eller tenker før du vet hva ditt utgangspunkt er. Ja, folk har feil og folk har rett. Din tanke kan være “feil”, derfor er det viktig og også ikke holde så sterkt på meningene dine at det blir frekt, slik at du ikke ser andres synspunkt. Vær åpen for hva andre mener og at du kan endre synspunkt. Uavhening av alt dette, er poenget mitt at du kan stole på deg selv utifra å finne ut hva du mener om ting. Hør på andre, men ikke endre din mening hvis du stoler mer på deg selv. Ha din mening, hør på min, bli påvirket, vær enig eller uenig. 

For å prøve å snakke om det samme, men utifra et litt annet perspektiv skal jeg ta opp noe litt annet. Nettop det å stole på seg selv når det gjelder å ta valg. Nå kan jeg snakke til dere jenter der ute som spør veninnen sin, søsteren eller moren sin hva som er fint eller ikke når det kommer til hva du skal ha på deg. Ja jeg gjør dette selv, men det er virkelig en uvane. Prøv å være streng med deg selv når det gjelder dette, for som sagt har du en egen mening før du spør veninnen din om hva som er fint eller ikke. Den meningen som utløses i hode når du tar på en kjole, kan forsvinne lettere en du tror hvis du spør noen om hjelp. Hvis du står i et prøverom og syntes en genser er fin, vent minst 1 minutt for deg selv der du spør deg selv hva du syntes. Hvis du ikke vet, finn det ut. Er du så usikker, spør veninnen din. Men jeg vil helst ikke gjøre det. Ja de fleste vil se bra ut, i sine egne og andres øyne. Men hvis du lærer deg selv å gjøre handlinger utifra dine helt egne meninger, får du bedre selvrespekt. Respekten til å kjøpe en kjole uavhenging av alle andres meninger, syntes jeg er dødsrå.

Jeg kunne ha skrevet mye mer en dette, og jeg har så mange tanker og meninger selv angående dette. Jeg vil virkelig gjøre meg selv til et bedre menneske for min helt egen del. Det å jobbe med seg selv er så viktig, at det burde læres på skolen. Flere mennesker burde være klar over enkelte ting som handler om sin egen psyke. Og til sist vil jeg bare oppfordre til å være ærlig, stol og ha respekt til deg selv. Fordi det hjelper.

Håper jeg har klart å formulere dette riktig og fortell meg gjerne hva du syntes selv ♥