Hud anbefalinger

Hei folkens! Idag har jeg tenkt å vise dere to sminke anbefalinger. Jeg har lenge slitt med oljete og kvisete hud, dette har ført til at jeg har vært innom et par sminkeprodukter opp igjennom årene. Nå skal jeg snakke litt om to produkter som jeg føler har passet bra til meg, iforhold til problemene jeg har. 

Denne foundationen har en utrolig god dekke evne, som passer bra til dere som sliter med for eksempel urenheter. Den inneholder heller ikke noe oljer, som gjør at den passer til dere som har oljete hud. Den eneste ulempen jeg må tilføye er at den kan føles litt tung, men det avhenger litt av hvor mye produkt man tar på. SPF 10 er også et stort pluss.

Det andre produktet jeg vil dele med dette, er dette mineral veil pudderet fra bare minerals. Jeg har lenge letet etter et pudder som virkelig holder fast på sminken min, dette er et veldig godt alternativ. Siden jeg har oljete hud, har jeg ofte problemer med at sminken fort blir kakete eller skinnende. Uansett hvilket pudder jeg bruker, holder det ikke en hel dag. Det jeg har funnet ut er at av alle pudderene jeg har prøvd, har dette funket best. Jeg kan endelig føle meg matte noen timer ekstra, og det er veldig deilig. Ellers gir det en bra finish på sminken. Anbefaler!

 

hvordan jeg redigerer bildene mine

Det er joingen hemmelighet at bloggere redigerer bildene sine, fordi det gjør de. Noen gjør det kanskje mer en andre, men jeg personlig legger ikke ut et eneste bilde før det har vært i gjennom photoshop. Hvis jeg sammenligner bildene oppenfor, forstår jeg hvorfor det er viktig å redigere bilder. Det første bildet ser kjedelig og flatt ut, å det er ikke et bilde jeg ser på som ferdig. Jeg har tenkt å vise dere hva jeg gjør før jeg publiserer et bilde. Jeg bruker Adobe Photoshop CS6, men mange av de tingene jeg gjør er kjent i flere programmer, så om du ikke har photoshop så er det fortsatt mulig å gjøre det på samme måte som her. For de som bruker photoshop selv, så forklarer jeg hvilke tools jeg bruker osv. Jeg håper mange av dere har nytte av innlegget og kanskje får litt inspirasjon. 

♦ 1. Jeg liker å begynne med å “vaske” bildet. Jeg fjerner urenheter, redigerer bort forstyrrelser osv. På dette bildet fjernet jeg bare urenheter, men kunne såklart fjernet strekene i bakgrunnen om jeg følte for det. I denne omgang, syntes ikke jeg at var nødvendig. Jeg bruker spot healing brush tool

♦ 2. Nå vil jeg løfte bildet litt ved å legge på lys og kontraster. Her har jeg ingen bestemt måte å gjøre det på, men jeg leker meg i brightness/contrast og curves.

♦ 3. For å perfeksjonere bildet enda mer, zoomer jeg inn på ansiktet. Deretter bruker jeg burn tool og dodge tool for å “sminke” meg. Jeg bruker “dodge”, til å highlighte ansiktet og andre ting jeg vil ha lysere. Så bruker jeg “burn” til å skyggelegge for eksempel pannen, øyenbrynene, øyenvippene og kinnbena osv. Grunnen til at jeg kaller dette å sminke meg er fordi jeg gjør dette på samme måte som jeg ville ha gjort med sminken.

Av og til liker jeg å gå helt inn i øye for å legge highlights og skygge på selve øyeballen, men det kan ofte se veldig falskt ut.

♦ 4. Nå er jeg snart ferdig med bildet, men jeg vil gjøre det skarpere. Jeg bruker smart sharpen (denne finner du på filter-sharpen) over hele bildet. Jeg pleier også å bruke sharpen tool om jeg vil gjøre det mer detaljert på øynene eller andre steder jeg syntes det passer.

 

Og det var det! På et bilde som dette bruker jeg kun noen minutter, så det er slettes ikke vanskelig å få til. Jeg anbefaler alle til å fikse litt på bildet før det legges ut på bloggen, fordi det ser så utrolig mye bedre ut! Lykke til.

Tusen takk

Åh, wow. Jeg vil bare si tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene jeg har fått forrige innlegg, jeg er virkelig ikke vandt med å få så mye oppmerksomhet på bloggen. Etter at innlegget var postet steg lesertallet veldig, det er utrolig gøy. Til vanlig pleier jeg å ha fra 60-70 til 100 lesere om jeg legger ut et hverdagsinnlegg, men igår fikk jeg over 600! Det var også nesten 900 sidevisninger. Haha, det høres ut som jeg skryter av meg selv nå, men det er så uvandt. Det kan kanskje høres lite ut for noen, og mye for andre men for meg er det veldig stort. Jeg forstår ikke hvor alle disse menneske kommer fra, men jeg syntes det er utrolig kjekt i vertfall. TAKK ♥

 Jeg har også fått personlige meldinger fra noen og ellers utrolig fine tilbakemeldinger på bloggen og facebook. Jeg syntes i utgangspunktet det var litt vanskelig å legge ut innlegget med tanke på det er litt utav min komfortsone, fordi det var et personlig innlegg, men med tanke på responsen, kan jeg ikke si noe annet enn at jeg er veldig glad for at jeg postet det. Det er deilig å vite at så mange føler det samme som meg og at noen faktisk innser hvor vi er og hva vi mennesker gjør mot hverandre. Vi er en stor verden, håper jeg klarer å utnytte det. Jeg vil at alle skal bruke tiden vi har her med omhu og prøve å gjøre det beste ut av den, virkelig. 

 

Hvorfor jeg hater verden

(Innlegget er forhåndsskrevet)

Jeg sitter nå midt på natten og føler for å komme ut med noen følelser som har jeg har båret på lenge. Dette er en oppsummering av mange meninger jeg har og hvordan mitt synspunkt på verden er akkurat nå. Det kan høres veldig rart ut og jeg vet  at mange er helt uenig med meg, og det er nok helt greit. Kanskje mange aldri har tenkt på dette, mens andre kanskje er helt enig med meg. Dette høres veldig dypt ut, men sannheten er det at jeg tenker en del. Jeg tenker veldig mye og kanskje mer en jeg burde. Altså jeg tenker på alt annet en det jeg burde tenke på, og slik har jeg alltid vært.

 I hvert fall: Jeg har det helt fint og jeg lever rundt mennesker jeg elsker. Ellers har jeg det helt trygt, tak over hodet og mat på bordet. Samtidig som jeg har alt dette, hater jeg verden. Jeg hater verden fordi jeg ser verden fra et annet perspektiv. Vertfall i natt. Men ikke misforstå, fordi jeg hater ikke verden for det den er, men for hva den har blitt og hva mennesker i denne verdenen bruker tid på for eksempel. Jeg skal begynne med å fortelle om hvor kort jeg mener livet er. Hvis noen hadde komt bort til meg å sagt hvor langt de syntes livet er, mener jeg den personen ikke er helt klar over hva den sier. Nettopp fordi jeg mener livet er ekstremt kort og faktisk kortere en det man tror. Hvis jeg sammenligner mitt liv, hvor gjennomsnittsalderen min er cirka 80 med hvor lenge mennesker har eksistert er forskjellen utrolig stor. Mennesker har levd lenge og kommer forhåpentligvis til å leve mye lenger. Jeg? Jeg er ikke engang et støvkorn eller et lite fnugg i denne lange tidslinjen. Min eksistens på denne planeten har ingenting å si. Jeg er bare her, og sånn er det. Jeg har 80 år på leve, å jeg er nå 16 år. Poenget er at hvis jeg hadde sett gjennom menneskets eksistens fra universets perspektiv, er jeg utrolig lite verdt. Jeg er så liten at det er skummelt å tenke på. Vi lever i nåtiden, og det gjorde de for 100 år siden også. Fordi nåtiden er nå, og om 100 år er det ikke det lenger. Da har jeg bare svevd forbi uten aning og mening eller noe som helst peiling på hva livet har gått ut på. 100 år er utrolig lite.

 Nå over til en litt annen ting: verdier. Jeg, vennene mine og resten av Norge for den slags skyld kaster bort tiden vår. Dette gjelder ikke alle så klart, og mange vil se på dette helt annerledes. Jeg skal i bunn og grunn ikke endre på mine verdier, fordi i morgen kommer jeg til å si og gjøre de samme tingene som i dag og sånn kommer det til å fortsette. Jeg vet vertfall at siden jeg er ungdom, har jeg en viss aning om hva andre ungdommer tenker på også. Vi baksnakker, mobber, behandler folk som dritt, klager og lista er lang. Slik er dette samfunnet. Det gjelder ikke bare ungdommer, men faktisk voksne og gamle også. Vi bryr oss om hvordan vi skal få flat mage og store muskler. Vi bryr oss om hvordan den jenta der sminker seg, og vi bryr oss om alt for mye unødvendig. Hvorfor? Hvorfor gidder vi å bruke så mye tid på dette. Hvorfor bryr vi oss om hvordan andre ser ut eller hvordan andre lever. Vi burde heller fokusere på oss selv, men det er jo egentlig altfor mye å be om fordi dagens samfunn er sånn, å det er teit spør du meg. Men jeg er i samme felle som alle andre, og jeg skal ikke si jeg er noe bedre. Jeg har faktisk en ærlighet i meg selv som forteller at jeg ikke er noe bedre en alle andre, selv om jeg har et annet perspektiv om hvordan dette samfunnet er. Fordi: om 100 år kommer ikke noe av dette til å ha noe å si, siden da har livet vårt passert bort for lenge siden. Da er det for sent å bytte samtale emne, eller si unnskyld. Vi er alle hjernevasket og dumme. Det gjelder de fleste av oss dessverre. 

 Hvor mange er det ikke i dagens rike samfunn som sliter med dårlig selvtillit for eksempel? Jo, veldig mange. Jeg vet med hånden på hjerte hvordan det er å ha dårlig selvbilde, å sliter med det like mye som alle andre. Men jeg skal ikke klage over hvor “u-fornøyd” jeg er, når alle andre føler det på samme måte tydeligvis. Ja, nå sier jeg “alle”, men håper dere forstår hva jeg mener. Min mening om dette er at det rett og slett er bortkastet. Som sagt: vi har for liten tid. Hvorfor skal vi se oss selv i speilet å være misfornøyd når det faktisk ikke har noe å si? Har jeg en kvise i pannen? Hvem bryr seg. Har jeg større lår en jenta i klassen? Javell. Ingen burde tenke på å rakke ned på seg selv, hvis de forstår det store bildet som mange ikke gjør. Jeg ser alt dette fra et stort perspektiv, å har derfor totalt endret tankegang. Men jeg bryr meg jo fortsatt like mye om kvisa mi i pannen, uansett hvor lite det har å si. Det er jo helt meningsløst. 

 Hvis jeg spoler gjennom hvordan de fem siste årene mine har vært, så får jeg en oversikt over hva livet mitt har bestått av. Det går ut på å gå på skolen hver dag. Stå opp, reise til skolen, være på skolen, gå hjem, spise og sove. Gjennomsnittlig er det dette jeg bruker tid på. Det er dette livet mitt handler om, og sikkert ditt og. Ja, jeg overdriver fordi vi opplever selvfølgelig oppturer og nedturer og flere minner blir lagret. Men hvis jeg ærlig, så er dette alt. Jeg er som sagt et lite støvfnugg på vår planet som har fått en gave i å bli født her. Livet mitt er utrolig mye verdt. Jeg er født på en planet hvor utrolige ting skjer, men jeg er fortsatt på samme sted hele livet mitt. Jeg gjør jo fortsatt de samme tingene dag etter dag og gang på gang. Jeg vet jo faktisk ikke hva som er ute der i verden, og det skremmer meg. Jeg kommer heller ikke til å kunne oppleve alt jeg har blitt tilbudt, og det skremmer meg mer. Jeg vil ikke at noen skal tro at jeg mener at vi har det fælt, tvert imot. Vi i Norge er utrolig heldige som får gå på skole og at vi har alle mulighetene våre. Jeg vet mennesker over hele verden har det verre en meg. Poenget mitt er at om man ser på verden slik som den er, altså en ball av jord og vann med tusenvis av muligheter til å utforske, sitter vi alle inne på et rom og isolerer oss.

 Jeg kunne sagt mye mer en det jeg har nevnt over, men før dette innlegget blir for langt, skal jeg fortelle litt om hva mitt mål i livet er. Målet mitt er rett og slett å være glad. Det høres utrolig klisje ut, å alle har hørt det før. Men i det store og hele, er det faktisk alt som betyr noe. Jeg syntes det er skummelt hvor mye tid folk bruker for å få en bra utdanning for eksempel. Ja, alle vil tjene penger fordi det er jo det viktigste i verden tydeligvis. Det er jo noe jeg vil gjøre selv, men tanken på at jeg skal streve i flere år framover for å ta en karriere som kommer til å stresse meg og gjøre meg ulykkelig er en skummel tanke. Jeg har ikke noe imot folk som gjør det, å man trenger jo de menneskene for å få samfunnet til å drive, men det er ikke slik jeg vil være. Dette sier jeg nå, nå som jeg blir forsørget for. Før jeg i det hele tatt er klar over hvor mye penger har å si. Før jeg forstår at jeg faktisk må ha en bra jobb for å kunne klare meg. Ja dette sier jeg nå, men det er det jeg inderlig vil tro på. Jeg vil tro at jeg en dag kan leve av av noe jeg elsker å gjøre, og det aner jeg faktisk ikke hva er. Akkurat nå lever jeg i nuet. Jeg går på skole og målet er å fullføre det. Planen etterpå? Vet jeg ikke. Men jeg lever nå, å uansett hva jeg gjør så er jeg her og valgene jeg gjør påvirket hvordan jeg har det. Jeg vil en dag være glad, ikke bry meg og være fornøyd, det er målet mitt. 

 Jeg håper mange av dere leser dette med en klype salt. Ja, jeg overdriver. Men akkurat nå er jeg i en frustrert posisjon, å da har jeg lov å overdrive for å få fram poenget mitt. Overskriften her er at jeg hater verden og så klart gjør jeg ikke det, men jeg håper jeg klarte å få oppmerksomheten din ved å skrive det. Det er mye jeg nevner over her som bare burde være som det er, fordi det er det som kanskje er best. Hva vet vell jeg? Alt i dette innlegget er ikke bokstavelig, men jeg vil så virkelig få fram et poeng og dele det med noen. Jeg håper inderlig at noen forstår hva jeg ville fram til.


 

Get to know me

Hei, nå har det vært noen dagers stillhet på bloggfronten så nå var det på tide med et nytt innlegg. Jeg tenkte å kjøre igang noen spørsmål. Jeg liker faktisk veldig godt å svare på spørsmål, men så ikke helt vitsen med å for eksempel starte en spørsmålsrunde, så jeg kom forbi en annen løsning. Jeg så et par bloggere hadde satt sammen et par spørsmål som kunne få noen til å kjenne meg litt bedre. Jeg syntes selv at slike innlegg er veldig kjekke å lese, så derfor ville jeg gjøre det selv. Håper dere liker innlegget, og hvis noen av dere vil gjøre det samme så gjerne legg igjen bloggen deres i kommentarfeltet.

Here u go:

1. Hva hører du på akkurat nå? Between the bars – Elliot Smith (blir ALDRI lei av den sangen)

2. Hvilken tid på døgnet liker du best? Jeg trives aller best om kvelden, så lenge jeg er opplagt selfølgelig. Ulempen med meg er jeg blir veldig fort trøtt om kvelden. Jeg syntes syntes også noen spesielle morgener er noe for seg selv.

3. Hva er dine beste egenskaper? Jeg er ikke så flink på å gi meg selv komplimenter, men jeg kan si at jeg ikke tar meg selv så høytidelig. Det er vell en egenskap?

4. Hvor lang tid bruker du på å gjøre deg klar om morgenen? Dette varierer veldig. Før skolen bruker jeg sikkert 30 minutter forran speilet, mens i helgene kan jeg bruke lenger eller kortere tid.

5. Hva har du alltid i vesken? Jeg bruker skjeldent veske, men om jeg gjør det så har jeg som regel med meg: Mobil, headsett, tyggi, lipbalm og sikkert en haug med rot og søppel.

6. Liker du kaffe? Drikker mocha og kaffe med melk.

7. Hvor høy er du? 1.74

8. Hva har du spist i dag? Idag har jeg ikke spist noe, fordi jeg har ikke stått opp ennå. Jeg er veldig sulten med andre ord.

9. Er du ryddig eller rotete? Jeg vil si jeg er ganske ryddig og liker som regel å rommet mitt ryddig for eksempel. Men, jeg har lett for å bli litt rotete av meg en del ganger.

10. Hva var det siste du kjøpte? To pakker tyggi sikkert.

11. Liker du oppmerksomhet? Nja, vet ikke. spørs.

12. Hva er din verste uvane? Jeg ANER ikke hva min absolutt verde uvane er. Men, det jeg kommer på nå er at jeg har en vane med å være veldig treig. Jeg gjør mange ting i mitt eget tempo, å det irriterer veldig mange. Jeg har tålmodige venner, eller kanskje ikke.

13. Hvilke uvaner irriterer deg hos andre? Jeg er ganske heldig, fordi jeg blir ikke så lett irritert av andre sånn generelt. Men om det skulle være noe så kanskje når folk roter?

14. Favorittfag på skolen? Siden jeg går media og kommunikasjon på vgs nå, liker jeg best media fagene. Har egentlig aldri likt de andre fagene noe særlig, så jeg har aldri visst vilke som var mine favoritter tidligere.

15. Hva er typisk din humor? Jeg har litt sær humor. Veldig bra humor i mine øyne, men kanskje ikke så bra ifølge vennene mine.

16. Hvis du hadde fått fem millioner, hva ville du brukt dem på? Hahaoj. Jeg ville kjøpt klær og sjokolade. Men siden det er litt urealistisk å bruke så mye penger på det, så må det bli leilighet.

17. Hva er det kjedeligste du vet å gjøre? Støvsuge. Trenger ikke å si mer om det.

18. Favorittsang for øyeblikket? Compass – Zella day

19. Har du noen piercinger? Har et hull i hvert øre, men går aldri med øredobber.

20. Har du noen guilty pleasures? Kanskje det at jeg elsker spesielt godt å mimre tilbake og høre på gamle 80-talls og 90-talls sanger for eksempel. Jeg får en slags kick av det og blir alltid i godt humør om jeg tar på en spesiell spilleliste.

21. Foretrekker du å ringe eller sende SMS? Jeg bruker for det meste SMS.

22. Hvordan ser det ut der du bor? Både meg og mamma er glad i å pynte omstendighetene våres. Huset vårt er i en litt gammeldags vintage stil.

23. Bryr du deg om hva andre syns om deg? Både ja og nei. Det er mange ting jeg ikke bryr meg om, men om det er noe spesielt så bryr jeg meg. Jeg vil helst ikke gjøre det da.

24. Hva tiltrekker deg ved det motsatte kjønn? Det første jeg legger merke til er jo hvordan personen ser ut, så om en gutt ser bra ut tiltrekker det meg såklart. Ellers er god utrståling, å være imøtekommende og snill veldig bra.

25. Vil du ha barn? Jeg har alltid tenkt at jeg vil ha barn, så det blir det nok en gang i fremtiden. Syntes egentlig tanken skremmer meg litt, så jeg ser ikke for meg å få noe barn i nærmeste fremtid hvertfall..

26. Hva er din drømmejobb? Det spørsmålet plager og gnanger i hode mitt veldig mye. Jeg vet ikke.

27. Hva motiverer deg til å jobbe hardt med noe? Om jeg får en glede av noe jeg jobber med, er det motivasjon nok. 

28. Når legger du deg om kvelden? Det varierer hver dag. Jeg jobber hver dag med å legge meg litt tidligere en det jeg gjør, haha.

29. Hva var det siste du skriblet ned på et papir? Jeg tegner i omtrent hver skole time, så det er nok det.

30. Hva slags godteri foretrekker du? Sjokolade.

31. Hva gjør deg lei deg? Om noen av vennene mine krangler, eller er sur på meg for noe for eksempel. Da blir jeg lei meg.

32. Hva gjør deg glad? Jeg elsker å være glad, så det vil jeg være mest mulig. For å være glad må jeg omringe meg med personer som gjør meg glad. Venner er derfor min første kilde til å bli gla. Ellers kan jeg jo alltid sette på litt musikk.

33. Er du utadvendt? Jeg vet ikke helt. Jeg har ikke vanskelig for å bli kjent med nye folk, og er som regel alltid imøtekommende. Det er tilfeller jeg er mer sjenert en andre, men slik er det vell med alle?

34. Hva er det første du legger merke til ved nye mennesker? Om jeg møter noen er det første jeg legger merke til er hvordan hand-shaken er. Ikke server meg en slaskete hånd, takk. Du gir ut et helt annet bilde, om du tar noen skikkelig i hånden.

35. Hvordan imponerer man deg? Om noen prøver hardt for å imponere meg, skal jeg love deg at jeg ikke blir imponert. Det skjer vell av seg selv, men om noen er veldig flinke til noe de brenner for så imponerer de meg.

i love my friends

Jeg må bare begynne dette innlegget med å si hvor utrolig takknemlig jeg er for jentene jeg har i livet mitt akkuratt nå, jeg kunne virkelig ikke bedt om et bedre samhold. Vi har alle vanskelig for å faktisk verdsette og sette pris på tingene som er i livet våres, oppi alt dette stresset vi lever i. Men dere må ikke glemme hvor heldige dere er og jeg ber dere alle om å ta vare på de bra tingene dere har nå! 

Bildene nedenfor er tatt i bursdagen til Anna, som jeg var i igår. Det var en utrolig kjekk feiring, med mange morsomme øyeblikk takket være verdens kuleste jenter. 

Solnedgang

Nåværende tilværelse er i påført koseklær i sengen hos Anna, med hun og kjæresten. Hun har bursdag idag så planen for idag er å bare kose oss med venner og familie. Igår så skulle jeg og noen venner være med hverandre, å vi endte opp med å være ganske spontane. Vi fikk for oss at vi skulle gå opp på et fjell for å få med oss solnedgangen klokka åtte. Det hele begynte som en spøk, men vi endte opp med å gjøre et forsøk for å få den med oss og det klarte vi faktisk. Det var en veldig fin og morsom tur, så ser ikke bortifra at det skjer flere ganger hahah.

Tapaskveld

Jeg blir faktisk litt lei meg når jeg går gjennom disse bildene fra igår, fordi jeg savner maten som er på dem. Igår var jeg vertfall hos Anna, på tapaskveld og det ble servert så utrolig god mat der. Savn. Å ha en tapaskveld er noe jeg unner alle, fordi det er så utrolig godt itillegg til at det er lett å verte i og med at alle skal ta med en egen liten matrett hver. Det var værtfall vellykket, må gjentas ♥

 

Jeg skulle ønske det var søndag

Idag er en slik dag hvor jeg aller helst bare vil ligge i sengen min og ikke tenkte på noe som helst. Altså, jeg skulle ønska det var søndag idag. Det kunne godt vært søndag imorgen også, å dagen etter det. Jeg liker tanken på å bruke søndag som en latedag, men samtidig syntes jeg det er domt at folk bruker dagen søndag som en unnskyldning til å ikke finne på noe. Jeg er litt usikker på hvordan jeg stiller meg til akkuratt det, men akkuratt nå skulle jeg vertfall trengt noen ekstra søndager. Kanskje vi skulle vurdere å sette det inn på kalenderen? (hehe) Tror mange hadde hatt bruk for d.

Jeg er ivertfall fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre planen jeg hadde for idag: komme hjem, lage middag og se ferdig filmen jeg begynte på igår. Ikke så veldig vanskelig med andre ord, men til å være meg så er det veldig imponerende. Ellers håper jeg at alle friske sjeler der ute nyter det, fordi her sitter jeg med en nese som føles som bomull og en nesespray som ikke funker. 

Å være rundt de beste

Jeg blir like overassket over jentegjengen min hver gang jeg er med dem, å godt er det. Jeg elsker hvor utrolig rare, forskjellige og spesielle vi er med på en eller annen passer vi fem jentene perfekt sammen. Vi utfyller hverandre på en sær måte og har det så utrolig morsomt når vi samler oss. Vi er en slik gjeng som kan gå gjennom alle årstidene på en kveld, å det er like hysterisk hver gang vi deler opplevelsene våres med andre (Og de vi holder skjult). Takk, love u.