Mascara routine

Hei! jeg vil tipse dere noe som virkelig har endret sminkerutinen min etter jeg oppdaget et øyevippe produkt. Det er nemlig Lancome sin cils booster XXL. Når jeg var i USA fikk jeg en miniversjon av denne gratis fra sephora. Jeg har alltid vært interessert i å prøve en mascara primer/base, så den falt så klart i smak. Jeg ble så forelsket i den at med en gang den ble tom måtte jeg kjøpe en ny med en gang. Den inneholder microfibre som gir vippene mer lenge og fylde. Jeg pleier ikke å krølle mine vipper og jeg har alltid hatt problemer med å få vippene mine til å se ut som sitt beste, noe dette produktet hjalp meg med.

Jeg varierer hvor mye produkt jeg bruker avhenging av hva jeg skal gjøre. Jeg pleier heller ikke å bruke den hver dag, men heller kun dager der jeg virkelig vil gjøre det beste ut av makeupen. Om jeg skal noe spesielt, tar jeg gjerne litt ekstra på for å få bedre resultat. 

Her er ferdig resultat. Jeg syntes produktet gjør en super jobb med vippene mine og det er virkelig et produkt som er verdt å sjekke ut. Ellers har jeg merket at mascaraen min aldri drysser lenger og om jeg uheldigvis sover med sminke en dag, holder faktisk vippene seg ganske like gjennom hele natta! Jeg anbefaler altså ingen å sove med sminke, men jeg bare sier at det kanskje sier mye om hvor godt basen holder sminken på plass. Mascaraen min er fra maxfactor!

Idag skal jeg ha en chillelørdag og tilbringe litt tid sammen med meg selv rett og slett. Det er ikke hver dag det frister å gå ut for å finne på noe, så jeg tror jeg skal få unnagjort noen filmer jeg lenge har hatt lyst å se. Nå rumler magen min (som vanlig) og jeg skal ned å speide på kjøkkenet etter noe usunt. Ha en fin fin lørdag alle sammen!

Kvise update + sprøyteskrekk

Hei! Idag var jeg hos legen for å få sjekket hvordan det går med huden min og for å finne ut hva jeg skal gjøre framover. Vi kom fram til at jeg skal øke dosen dobbelt fra nå av fordi alle prøvene har vært fine og det virker som om jeg tåler medisinen. Hvis dere ikke har lest bloggen min så er medisinen jeg går på for å fjerne acne/ talgproduksjon i huden. Hvis dere har lest bloggen min så vet dere også at jeg har en utrolig angst for blodprøver og det måtte jeg ta idag. Jeg gikk skjelvende inn på venterommet og jeg har faktisk gruet meg til dette helt siden sist gang fordi da var jeg kanskje sykepleierens verste mareritt. Denne gangen var jeg innstilt på å virkelig endre holdning, fordi jeg vil virkelig lære meg å tåle sprøyter bedre. Jeg ble sykt stolt over meg selv fordi jeg faktisk klarte å ta meg sammen. ÆÆ yay! SÅ fikk jeg beskjed om at jeg faktisk mest sannsynlig ikke trengte å ta mer blodprøver og selvom det kan virke som den beste beskjeden i verden, ble jeg også litt skuffet. Jeg hadde håpet at etter dette halvåret så skulle skrekken min bli mye bedre siden jeg måtte bli vandt med det. Prosessen etter hver blodprøve har vært utrolig stor! Hvis ikke dagens blodprøve får utrolig fæle tilbakemeldinger så skal jeg nok holde meg sprøytefri litt lenger. Ellers gleder jeg meg til å ta større dose i håp om at kvisene forsvinner raskere. Jeg har ikke merket noe særlig forskjell på huden min fra når jeg startet, utenom at i begynnelsen fikk jeg skikkelig utbrudd, jeg har så å si ingen hudormer på nesen, blir sjeldent oljete i ansiktet og håret blir sjeldent fett. Jippi. God helg <3


 

FOTO: BLACK AND WHITE

Idag er jeg litt tom for ord så dere får heller se bildet jeg tok til skoleoppgaven sist uke. Bildene mine som blir publisert på bloggen blir automatisk i dårligere kvalitet pågrunn av designet mitt. Jeg vet ikke helt hva som er problemet og jeg har prøvd å sendt melding til de som laget det. Om dere vil se bildet skikkelig så TRYKK HER. Ha en fin torsdag! 

My classmates

Idag er humøret på topp så jeg bestemte meg rett og slett for å ta med meg kameraet på skolen siden vi har en del fritimer idag. Jeg og mine main classmates gikk ut for å ta noen bilder og jeg har innsett hvor utrolig perfeksjonist jeg er når det gjelder bildene mine. Haha ikke rart de holdt på å kvele meg der jeg står å poserer på halv 4 mens jeg klager over lys, plassering og alt annet som kunne vært feil. Det er ikke alltid lett.. Vi prøvde å ta noen kule outfitbilder men det var ingen suksess. Idag får dere bilder av mine venner aka gullrekken aka Katarina og Sebastian. (Creds til Anniken som var fotograf) Vi tre er litt avhengig av hverandre på skolen og når lærerene bestemte seg for å bytte plasser i klassen så ble vi helt fra oss. Heldigvis ordnet vi det og vi er nå tilbake til hva vi kaller for gullrekken. Love my classmates. Ha en fin dag videre, det skal jeg ha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grunner til å være sur

Idag er det tirsdag og jeg vil egentlig ikke blogge i det hele tatt. Om du ikke er en fan av klaging og sutring så kanskje ikke les videre. Jeg ligger her i sengen min å var helt sikker på at nei idag så gidder jeg faktisk ikke å skrive noe som helst fordi det er ikke vits uansett. Hvorfor skal jeg gidde det, denne dagen er jo bare skikkelig dårlig. Så begynte jeg å fascinere rundt denne dårlige dagen og fikk plutselig lyst til å skrive allikevel. Det var snakk om et minutts tenketid som fikk meg til gå fra surmunn i sengen til å hoppe opp for å ta opp macen. Så her er jeg da, men jeg har fortsatt en skikkelig dårlig dag. Så nå har jeg tenkt å lage et skikkelig klageinnlegg til meg selv der jeg skriver om hvorfor jeg har en dårlig dag. Alle punktene er super overfladiske og utrolig teite, men nok til å faktisk ødelegge humøret mitt. Noen ganger er det lov å føles skikkelig synd på seg selv for dumme ting. Hvorfor jeg poster dette på bloggen vet jeg ikke, men det er vell en del av målet mitt å være litt mer personlig? Et steg av gangen kanskje..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Tatt på en good day)

– Dagen startet med at håret mitt var en super katastrofe og jeg tenker hvordan i huleste skal jeg klare å fikse dette.  For det første så er det ille nok at det er tirsdag, men jeg pleier vanligvis ikke å bry meg særlig om håret på denne dagen. Uheldigvis var håret mitt utrolig viktig idag morges…. No happy ending to this one.

– Jeg har utrolig vondt i ryggen idag. Medisinene mine begynner å ta fatt, så å ha vondt i ryggen begynner å bli en del av hverdagen min, men idag var det bare veldig ikke greit.

– Jeg er trøtt. Okei…. jeg klarte ikke målet mitt med å legge meg tidlig, og igår kveld var ikke et unntak. Jeg har drukket tre kopper med kaffe, men jeg kjenner fortsatt på underskuddet i kroppen min. Tanken på hvordan jeg ville følt meg uten de koppene grøsser meg. Power-naps = NEI aka min verste fiende.

– Jeg hadde prøve i første time og jeg følte ikke at jeg klarte å gjøre mitt beste. Tiden fløy forbi og jeg vet at jeg kunne gjort det SÅ mye bedre om jeg hadde jobbet litt hardere og mer konsentrert. 

– Det er tirsdag, do i need to say anything else? Jeg hater tirsdager. Ikke bare har vi teorifag hele dagen, noe jeg faktisk ikke syns er så ille, men det er en så utrolig utmattende dag.

Så dette er noen av grunnene til at dagen min har blitt kåret til ukens verste. On the bright side så har jeg veldig lite dårlige dager fortiden og jeg føler meg generelt bra. Jeg skal ikke tro at det er verdens undergang selvom jeg sitter på rommet mitt å syntes litt synd på meg idag, fordi det har jeg faktisk valgt selv. Om jeg virkelig ville endret holdning kunne jeg nok gjort det right this second, men jeg velger heller å være sur. Jeg vil være sur idag for meg selv, MEN jeg hadde faktisk en veldig bra skoledag idag (til tross for prøven). Jeg har nok noen grunner til å være glad idag også, men det ville jeg ikke skrive om i denne omgang. Imorgen blir nok en mye bedre dag så da blir denne dagen glemt.

Introducing Fabian + funfacts

Idag måtte jeg starte dagen min UTEN kaffe idag fordi jeg ikke klarte å få til kaffemaskinen og det er bare trist i seg selv. Ingen kaffe = en SYKT trøtt og sint Tonje. Så med tanke på hvor dårlig skoledagen min har vært, kom jeg utrolig nok hjem med bloggmotivasjonen oppe. Jeg har brukt sikkert en time på å prøve å få til noen bloggbilder og jeg hadde tidenes planer for hvordan de skulle bli, men selvfølgelig ble de faktisk veldig stygge alle sammen. SÅ kom katten min inn døren og jeg bare AHA, jeg skal blogge om Fabian idag. Denne gode ideen fikk jeg idet jeg drakk opp min etterlengtede kopp med kaffe, jippi. Flere ler sikkert av meg nå fordi hvem blogger om katten sin? okei kanskje mange når jeg tenker meg om, men det er nok andre grunner til å le av meg også. Som jeg håper alle forstår så elsker jeg kattene mine, så det at jeg skal få så mange ting til å handle om dem er kanskje veldig irriterende. Til tross for dette så er dette min blogg og om jeg vil blogge om Fabian så skal jeg jammen få lov til det også.

Under ser dere bilde av min kjære gutt Fabian, som er en stor, lubben og hårete Maine Coon. Han var julegaven min for noen år siden og jeg glemmer faktisk aldri når jeg og pappa skulle hente han på flyplassen. Ja, flyplassen.. MEN jeg var altså ute å gidde ut gratis juleavis med en venninne og plutselig får jeg vite at pappa og jeg skal hente julegaven min, som jeg ikke hadde noen anelse om var en katt. Jeg satt meg i bilen veldig spent og sjokkert, fordi jeg ble tross alt avbrutt fra jobben min. Tårene kom når pappa endelig forteller meg hva vi skulle hente fordi det var Fabian. Haha, jeg var så lykkelig! Det høres kjempe dumt ut men jeg var faktisk det. Vi ventet lenge på bagasjen og når den endelig kom lå lille Fabian oppi et lite bur. Han hadde flydd helt fra oslo, lille kattungen. Ler faktisk når jeg skriver dette siden det er så rart å se tilbake på. HAN VAR LIVREDD, and still is. Det var den historien haha. Stay tuned for fun facts!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FUN FACTS

– Han er livredd. Som sagt tidligere i innlegget så er han livredd nesten alt. Hvis en fremmed person kommer inn i huset, springer han så langt bort som overhodet mulig, med unntak da(Blir stolt om han ikke gjør det). Eller om jeg støvsuger kan han bli så redd at han bokstavlig talt springer på veggen, dette har skjedd. Han kan også bli redd meg hvis jeg er litt voldsom med han, stakkar.

– Vi har barbert han mange ganger. Pelsen til Fabian er et mareritt og ingen klarer å greie ut flokene hans. Dette resulterer i at vi må sette han i narkose ca hvert år for å fjerne pelsen hans. Dette ser IKKE bra ut, men han blir utrolig lykkelig når han kan springe rundt uten et teppe av en pels. 

– Han drikker vann fra vasken. Dette er så normalt for oss at jeg vet ikke om jeg kan regne det som en funfact engang, men jeg tar det med uansett. Vannskål for kattene er ikke å finne i dette huset fordi her plasserer de seg i vasken om de skal få vann. Veldig normalt for denne rasen.

– Han har tungen ute. Hahah, må faktisk le litt. Jeg skal prøve å legge ut et bilde av han en gang med tungen ute fordi han er så utrolig søt da. Dette blir nok ikke en utfordring fordi den er faktisk ute et stort prosenttall av tiden jeg ser han. Dette er så rart, men helt ufattelig søtt.

– Youtube kjendis. Når jeg først fikk fabian la jeg ut en video av han på youtube fra en av de første gangene han drakk av vasken. Det jeg ikke visste var at det fantes allerede tusen videoer av katter som gjorde dette, men jeg trodde virkelig at jeg skulle bli viral, noe jeg ikke ble.. Videoen ligger ennå ute, men er litt usikker hvor. Gud så stolt jeg var,
men det er heldigvis en del år siden da. Videoen er veldig dårlig.

– Han har fire navn. Jeg føler meg skikkelig dårlig for å faktisk ikke huske hele navnet hans, men han har fire navn. Det går noe slik som dette: Tojo Polaris Fabian Colmenares. Veldig usikker på den siste der, men på grunn av at han er rasekatt så blir det naturligvis litt mange navn. Det gjelder ikke alle rasekatter men, dette er normalt.

– Han har et hjerte av gull. Ellers er Fabian tidenes snilleste katt. Har aldri tatt i ham i å gjøre noe spesielt ut av seg fordi han er altfor redd til å engang prøve seg. Hva han gjør utenfor huset vet jeg ikke, kanskje han innerst inne er en bølle? I dont know.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haha dette var gøy, kanskje jeg skal lage til en serie med alle dyrene mine ? Vi får se. I love my animals

Vil du bli ukens blogg?

Hei! Jeg har vurdert en stund om jeg skal begynne å kåre ukens blogg. Jeg har sett flere gjøre det og det virker som en bra måte å reklamere for seg selv og andre bloggere. I tillegg er det alltid koselig for den bloggeren som vinner å få litt ros + skikkelig motivasjonsboost. Derfor skal jeg prøve dette ut selv å se om det er noe jeg vil forsette med. Vinneren/e kommer til å få et eget innlegg i løpet av neste uke der jeg legger til link til deres blogg + hvorfor de vant. Lykke til

FOR Å BLI MED:

– Lik facebooksiden min TRYKK HER.

– Kommenter under med bloggadressen din og navn.

Søndagsmål

Idag har jeg en sånn søndag som gjør at jeg elsker søndager. Å ha hele dagen for deg selv, være motivert og bare slappe av før uken begynner. Som sagt har jeg satt meg noen mål for hvordan neste uke skal være og forhåpentligvis klarer jeg å holde dem! Som mange vet er jeg IKKE en person som er så veldig flink til nettopp dette. Jeg pleier som regel å ta ting litt med ro. Med tanke på at jeg faktisk vil klare å blogge, gjøre skolearbeid og ellers ha en fritid så må jeg lære meg rutiner og det skal jeg bli bedre på fremover. Idag er planen å slikke rommet mitt for støv, omøblere litt (skrives det sånn?) og ellers bare få det til å se finere ut. Jeg er tidenes kontrollfreak på rommet mitt, og om det ikke er ryddig blir jeg faktisk mer lat og slapp. Jeg elsker å komme hjem hver dag til å ryddig rom, det er liksom en mindre bekymring! Ellers så var planen å ta noen bilder og se litt film. Det er søndag <3 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Holde rommet ryddig. Som sagt har jeg planer for å rydde rommet skikkelig idag. Jeg skal se om det er mulig å endre på noen ting og ellers bare forandre ting litt. Jeg er avhengig av å gjøre slikt av og til, det gir meg så motivasjon.

-Legge meg til rett tid. Okei to be real, dette kommer jeg aldri til å klare å holde. Dette er et mål jeg har HVER UKE, så om jeg får til dette så skal jeg få lov til å være skikkelig stolt av meg selv. Jeg legger meg altfor seint og jeg merker at det påvirker presentasjonene mine ellers, så skjerpings.

-Blogge hver dag. Dette har jeg klart å holde gående en stund nå med unntak fra igår, men jeg skal ellers prøve å holde motivasjonen oppe og blogge mer. Til nå holder det med et innlegg om dagen, ford det er rett og slett alt jeg klarer. Jeg ønsker å satse mer på bloggen framover med jeg må ta det i mitt eget tempo. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvordan nyte livet?

Heihei! ENDELIG HELG. Denne uken har vært sååå lang så jeg er superklar for å kunne slappe av i noen dager nå før vi begynner på en ny uke. Jeg har vært på latsiden denne uken så jeg har faktisk satt meg noen mål for neste uke, men det får jeg ta med dere på søndag, haha. Idag har jeg tatt bilder til skolen (ikke bildene under) som jeg kommer til å publisere på bloggen muligens neste uke og jeg gleder meg til å vise dere! Jeg har vært superstresset over hvordan jeg skulle få til disse bildene, men noe fikk jeg til heldigvis.  I helgen skal jeg kun være med venninner, spise mye usunt og sove. 

Ellers så er det noe som har satt seg fast i hjernen min den siste tiden. Jeg klarer ikke å slutte å tenke på hvor liten tid vi har på jorden og at før vi vet ordet av det så er vi gamle, ikke at det er noe galt med å være gammel. Jeg liker å tenke at det å vokse opp er spennende og hver aldersperiode har noe eget og spennende med seg, men jeg vil ikke at det skal gå så fort. Med andre ord er jeg også utrolig redd for å vokse opp. Jeg vil lære meg å nyte tiden jeg har uansett hvor gammel jeg er, men også ikke ta livet for gitt. Det at jeg er frisk, har to øyne, ører og ben for den slags skyld er en gave i seg selv. JEG ER UNG OG FRISK, så kan jeg ikke bare nyte det ??? Hallo, jeg vet at yolo er tidenes oppbrukte fjortisord men sånn seriøst, man lever kun en gang. Du har en sjanse til å leve livet ditt på så forsvinner man (i min tro). Man aner ikke hva som kan skje på veien og å tenke sånn er skummelt, men jeg prøver bare å åpne øynene til flere. Livet er en gave så bruk den vær så snill, jeg skal prøve så godt jeg kan selv. GOD HELG

Redigerings tips

Hei! Idag håper jeg ikke at jeg kjeder dere altfor mye med å legge ut noen redigerings tips. Jeg vet ikke hvor mange av mine lesere som faktisk bruker Photoshop, men jeg syntes det er gøy å dele uansett. Mine bilder går alltid gjennom en redigerings-prosess før de havner på bloggen fordi jeg vil at de skal fremstå finest mulig naturligvis. Hvordan jeg redigerer avhenger veldig av hvordan bildet ser ut natulig og det er ikke alle bilder som trenger like mye redigering. Under skal jeg vise dere tre eksempler på hvordan man kan endre et bilde eller gjøre det bedre. Jeg er INGEN ekspert på Photoshop og redigering så jeg vil ikke fremstå slik.

Befinner jeg meg et sted hvor lyset er utrolig kaldt eller varmt, lar jeg ikke det stoppe meg for å knipse i vei. Etterbehandlingen i photoshop har veldig mye å si fordi jeg er ikke særlig fan av å enten ha for kalde eller varme bilder (Med mindre det er meningen). Her har jeg brukt color balance for å rette opp i fargene. Utrolig stor forskjell.

Jeg liker alltid å leke med farger når jeg redigerer et bilde og slik som dette er det mulig å få til med kun noen klikk og drag. Jeg bruker selective color for å endre på nyanser på farger eller endre farge totalt som over her. Dette trikset bruker jeg ofte til å gjøre gresset litt grønnere eller himmelen litt blåere. Ellers kan jeg også innrømme at jeg også kan gjøre dette for å for-eksempel gjøre hudfargen brunere/en annen nyanse.

På disse bildene kan man se en stor forskjell. Ikke bare har jeg gjort bildet lysere med de vanlige effektene som brightness, curves og contrast, men her har jeg også brukt selective color OG color balance for å endre bildet. Rosa tonene har jeg gjort mer rosa og blåtonene er blåere. På dette bildet ønsker jeg også at bildet skal være kaldt, fordi det får fram en følelse.

Håper jeg kunne inspirere noen til å leke selv i photoshop. Ha en fortsatt fin dag !