Beach party

Nå har jeg nettopp kommet meg i seng etter et besøk på naborommet. Det er noe her nede som bare gjør alt så utrolig morsomt, fordi vi ler vertfall en hel del. I morgen har vi ettermiddag skole så jeg og Emilie kan sove ekstra lenge, herlig! I dag har jeg hatt min første skoletime, og det gikk faktisk overaskende fort. Vi har skole fra mandag til torsdag, og bytter annen hver dag på morgen og ettermiddags timer. Timene går generelt veldig greit, og hele timen er egentlig bare en lang samtale med noen oppgaver i mellom. Læreren vår er skikkelig søt og koselig. I pausen gikk jeg å kjøpte noe kaffe fordi jeg var så utrolig trøtt. Vi har Starbucks på skolen, det er luksus det.

Om kvelden hadde vi Beach party på Seal Beach og vi fikk servert taco og vann når vi kom dit. Jeg brukte tiden på å være sosial og spille mye volleyball. Når det mørknet sto jeg og noen jenter utenfor en isbar, hvor en utrolig hyggelig eldre mann sto å sang. Vi snakket mye med han og han fikk oss til å synge ?alle fugler små vi er? til han mens han spilte gitar i bakgrunnen. Utrolig hyggelig.

Alle her nede er utrolig dialekt forvirret nå og vi stokker skikkelig om på ordforøde vårt. Det er mange morsomme ord fra dialekter, så vi ler og tuller masse. Snakkes

Seal beach

Forhåndskrevet innlegg

Hallohallo. Nå er jeg faktisk så trøtt at jeg aller helst bare vil bli ferdig med dette blogginnlegget og legge meg. Men siden denne dagen har vært så bra, er det verdt å være våken litt til for å skrive litt. Dagen begynte med å gå på en strand som heter seal beach. Jeg skulle ønske vi kunne være der lenger en det vi var fordi vi koste oss skikkelig. Etter vi hadde solt oss en stund kom vi i snakk med to fyrer som var derfra. Som sagt tidligere, det er normalt å bare snakke med fremmede her. De ville ha oss med i vannet å surfe så det var noen som gjorde det. Vannet var sykt deilig så jeg ble kjempe fornøyd vertfall. 

Etter stranden skulle vi videre. Vi reiste til gater i Hollywood, egentlig mest for å besøke den kjente dash butikken. Vi trodde vi hadde kjempe god tid, så vi satt oss på en restaurant å brukte god tid der. Når vi var ferdig å spise ble jeg og Stine super stressa fordi det var 45 minutter til bussen vår kjørte. Det vi måtte gjøre da var å springe fra de andre for å nå Dash. Til forståelse, det var sinnsykt langt. Tiden stoppet oss ikke, fordi vi skulle dit. Vi sprang så godt vi kunne helt til vi kom ned. GUD så sliten jeg var da. Jeg var så svett og ekkel da, men det var verdt det. Vi møtte masse andre EF jenter der nede som også hadde sprunget, så det lettet sinnet. Når vi skulle opp igjen hadde vi så dårlig tid at vi måtte springe opp bakkene. Vi visste at vi kom for sent til bussen uansett, og bare det var utrolig stressende. Vi ankom bussen supersvette begge to å gikk virkelig høre det i bussen når vi kommer der med hver vår dash pose. Vi lo så utrolig mye, å vi var så svett at det så ut som vi hadde hoppet ut i et basseng. Jeg kjøpte en bok hvis noen lurte.

 Etterpå dro vi til Universal city (tror jeg) å bare spaserte. Det var skikkelig kult der, men ikke så mange bra butikker dessverre. NATTI for meg akkuratt nå og godmorgen til dere i Norge når jeg poster innlegget.

Venice beach and santa monica

Forhåndskrevet innlegg

Amerikansk tid: 10:42 PM
Norsk tid: 07:42 AM

For et fantastisk sted jeg er på, får ikke sagt det nok ganger. Nå er jeg nydusjet og chiller litt i loungen etter en lang dag med masse spasering. Vi har vært på Venice Beach og Santa Monica beach i dag, og det har vært utrolig gøy. Jeg må virkelig skryte av jentene jeg er med her, fordi vi lager utrolig mye liv. Vi fikk sitte i gule amerikanske skolebusser i dag, noe som var gøy i seg selv men ellers tror jeg at vi alle hadde latterkrampe gjennom hele turen. Vi sang, jublet og lo som bare det. Vi har bare kjent hverandre i noen dager, men den interne humoren er på plass allerede. Jeg har aldri ledd så ofte og mye i hele mitt liv tror jeg, fordi her er virkelig alt morsomt. Strendene var fine og inneholdt masse koselige mennesker. Når jeg er her nede merker jeg hvor utrolig lett det er å være utadvendt med andre. Vi kommuniserer med amerikanerne på en helt annen måte en det vi gjør i Norge, skjerpings til hjemlandet. I dag gikk vi foreksempel bort til noen skatere å bare snakket og danset med dem en stund, det kunne jeg aldri gjort hjemme. Også spurte vi også om noen rulleblades boys ville være med på bilde med oss. 

Jeg har forresten en veldig grei roomie som lar meg taste på tastaturet når hun sover. Før vi legger oss er den eneste muligheten jeg har for å skrive, men hun liker lyden sier hun så det er jeg veldig heldig med. Jeg er avhengig av å skrive ned ferie minner, så en blogg er perfekt for meg akkurat nå. Tidligere skrev jeg alltid i en bok før jeg la meg på ferie, å det kunne være litt irriterende for dem jeg var med. Nattinatt eller godmorgen for dere i Norge.

Hvis noen har noen spørsmål om språkreisen, eller ønsker om noe spesielt jeg kan snakke om så skrik ut.

Hollywood

Forhåndskrevet innlegg

 Amerikansk tid: 11:16 PM
Norsk tid: 08:16 AM

Åh, nå sitter jeg sliten og fornøyd i sengen, klar til å sove. Wow, for en dag vi har hatt i dag, jeg vet faktisk ikke hvor jeg skal begynne. Dagen har vært så lang at det føles ut som det var i går jeg gikk nedover the walk of fame, men nei det var visst i dag. Vi startet dagen med å dele opp i klasser, også fikk vi litt informasjon. Jeg kom i klasse med bare ukjente fjes, men det er bare kjekt. Vi hadde en liten undervisning, også fikk vi litt orientering på området rundt skolen. Der var det både Starbucks, basseng og masse annet godsaker. Så spiste vi lunsj. Her på campus får vi gratis lunsj, med masse variert innhold. Det er mat i alle retningen så her går virkelig mitt indre mat vrak løs, og tallerken er aldri tom for å si det sånn. Heldigvis er jeg ikke helt alene om det, hahah.

Så var det tid for HOLLYWOOD!! Jeg hadde aldri vært der før, så tanken på å gå i LA gatene var helt syk. Bussturen varte ca en time, men en time blir liten når utsikten fra bussen er Long beachs gater. Gud, så koselig det er her. Det er så amerikansk som det går ann å bli, og det føles faktisk litt ut som en film. Når vi kom fram, gikk vi som sagt på the walk of fame og shoppet litt på blant annet victoria secret og sephora.

Etter en stund var det på tide med mat. Jeg og jentene som jeg er med her fikk for oss ideen om at alle sko kjøpe litt mat hver så deler vi det på bussen på vei til hollywood og for å si det kort: det var tidenes latteranfall når vi alle satt der med litt nachos der, brus i hånden og pizzakartongen strødd over gulvet på bussen. Vi delte selfølgelig med oss, så det var egentlig bare utrolig koselig. Så kom vi opp til skiltet, men det var egentlig for mørkt til å se noe så vi tok heller bilder av utsikten. FOR en utsikt, herregud. Det så ut som et teppe av glitter når vi sto der oppe. Jeg føler meg forresten som TIDENES turist her fordi jeg tar bilder av ALT.

Alt i alt: en super lang, men utrolig fantastisk spennende dag, Dette er dag 2 av 28 og det er faktisk helt sykt å tenke på. Vi snakker om det hele tiden, fordi det føles ut som vi har vært her i en uke. Folkene og lederene er fantastiske, og vi er allerede super glad i hverandre. Jeg har funnet tidenes jenter her nede og det kunne ikke blitt bedre. JEG ER SÅ FORNØYD. Takk for at jeg får oppleve dette.

 

Første kveld i california

Dette innlegget er forhåndskrevet

Jeg har aldri reist så lenge som jeg har gjort det siste døgnet. Det har vært mye venting, stressing og sitting i flere timer nå så vi er en hel gjeng slitne ungdommer. Med tanke på hvor lang tid vi har brukt, har det egentlig gått veldig bra. Jeg har brukt reisetiden til å bli kjent med mange mennesker og alle er så utrolig koselige. Det føles faktisk ut som at jeg har kjent jentene mye lenger en det jeg egentlig har, så det er jo et godt tegn. Vi har brukt over et døgn på å komme oss fra Oslo til California og nå er endelig her! Det føltes helt uvirkelig når vi kjørte fra flyplassen, å faktisk fikk se hvordan LA virkelig ser ut. Nå begynner eventyret og jeg har noen utrolig spennende uker i vente.

 Vi ankom campus i 18:00 tiden i amerikansk tid og da ble vi tatt imot av EF folk som serverte pizza til oss. Etterpå samlet vi en stor gjeng for å handle litt på target. Jeg hadde klart å glemme håndkle, så jeg måtte kjøpe det der, noe jeg syntes var utrolig unødvendig egentlig, men nå er alt fint. Internettet her er ikke til å skryte av, så hvordan jeg skal klare å holde kontakt med de hjemme er usikkert. Bloggen skal jeg oppdatere så ofte jeg har mulighet. I morgen venter litt skoleinformasjon, så skal vi til hollywood etterpå. Helt sykt å skrive det, siden det hele er så uvirkelig. Nå skal jeg legge meg! natti

oppdatering fra Oslo

Nå er reisen til Long Beach offisielt igang og det føles så godt. Jeg sitter nå på hotellrommet i Oslo sammen med noen herlige jenter som jeg skal dele rom med. Jeg har møtt ganske mange, og alle er veldig hyggelige og imøtekommende. Vi er alle skikkelig klare for å ankomme California nå. I natt skal vi mellomlande i Amsterdam og London, så vi har en ganske lang reise i vente. Jeg er vertfall super giret og gleder meg sykt! Jeg skal oppdatere så fort jeg har mulighet.

Oslo tur

Hallo, nå er det noen dager siden jeg kom hjem fra noe av det kjekkeste jeg har opplevd i hele mitt liv, nemlig one direction konserten jeg var på 19.juni. Wow. For en opplevelse jeg unner alle fans. Vi ankom Oslo tidlig den 19 og jeg må virkelig si hvor fin den byen er. Jeg er skikkelig storby fan, og Oslo skuffet ikke for å si det sånn. Jeg har ikke vært i Oslo mange ganger, men jeg koser meg virkelig mye når jeg er der. Menneskene, utseendet og atmosfæren. Åhh herlig ♥

Jeg reiste til Oslo med Kari og Kathrine. Vi ankom hotellet tidlig på morgenen, og vi fant da ut at vi ikke kunne sjekke inn før noen timer senere, noe som skapte stor panikk i våre tre fjortishoder. Nemlig fordi vi hadde alle “sovet” på toget, og vi så alle ut som vi hadde kommet rett fra en ukes skogstur. Med andre ord, vi var ikke klar for å vandre i gatene. Vi fikk heldigvis stelt oss litt på et lite bad. Når vi var ferdige, tok jeg vesken og kameraet mitt fornøyd på meg og gikk ut. SÅ fant jeg ut at kameraet mitt ikke funket, og det var en skikkelig skuffelse. Jeg måtte derfor gå rundt med et kamera rundt halsen uten å kunne ta noen bilder. Til tross for dette, var Oslo fantastisk og jeg fikk kjøpt noe fint og spist god mat.

Mannen i mitt liv, Louis ♥

Vi begynte å stille oss å kø i 17 tiden, og vi trodde at vi hadde komt altfor sent med tanke på at dørene til konserten åpnet 16:30. Stress begynte å koke i hodet mitt når jeg ikke hadde noen anelse om hvilken kø vi skulle i, og jeg var helt sikker på at vi gikk i feil retning. Jeg fant senere ut at vi var i rett kø, så jeg kunne egentlig spart meg for en hel del med bekymringer. Når vi kom inn på Ullevåll Stadio, fikk jeg nok en gang et lite panikk anfall. NEMLIG, fordi vi var altfor nærme scenen en det jeg noen gang kunne sett for meg. De som kjenner meg godt vet at jeg er stor fan, så dette var helt sykt for min del. Vi sto noen timer å ventet på guttene, å det var en vill fest når de ankom scenen. Dette er en opplevelse for livet, virkelig. Jeg har jeg vært litt småsur dagene etter konserten, fordi jeg rett og slett har blitt lei meg etter konserten. Fant ut at det faktisk er en ting å bli “deprimert” etter en stort konsert og det kalles post concert depression. Hahah, veldig rar følelse med andre ord. 

Akkuratt nå befinner jeg meg i en liten boble, fordi jeg skal næmlig på språkreise imorgen. Jeg klarer ikke å tro det. Jeg prøver å få i orden de siste tingene før avreise, og kofferten er så vidt pakket i. Haha. 

Økende sommerfølelse

Jeg blir veldig forvirret av været for tiden, og jeg begynner å bli usikker på hvilken årstid vi egentlig er i. En dag er det full sol, slik at jeg kan ligge ute med solkremen ved siden av på terassen mens andre dager må jeg gå med vinterjakke og paraply. Vi har nesten alle årstidene i løpet av en uke faktisk. Jeg er klar for å få skikkelig sommerfølelse, og jeg merker at det begynner å nærme seg. De siste dagene har virkelig hjulpet på stemningen, fordi jeg har gjort så utrolig mye gøy med venner. Nå som jeg snart skal være borte i fire uker, er det ekstra viktig å få litt ekstra kvalitetstid med de aller nærmeste, det er så kos! 

Jeg vet ikke om det er bare meg, men jeg har tidligere ikke vært altfor begeistret for skikkelig hete varme. Tidligere sommere har jeg fort blitt lei av solen, og da har jeg heller tilbringt mye tid inne, men i år føles det ikke slik. Jeg vil bare være ute hele tiden, og jeg syntes faktisk det er kjedelig når det er overskyet ute. Åhh, så herlig. Det er noe med sommersolen som faktisk letter litt på stemningen. Til og med lukten endrer seg, og jeg elsker den følelsen. Tidligere i uken gikk jeg i sentrum med veninna mi, og vi snakket om så godt det lukter om kvelden på sommeren, hahah håper vi ikke er alene om det. 

Jeg holder på å gjøre meg klar til å reise til oslo i helgen, fordi jeg skal som sagt på one direction konsert. Vi tar natt toget bort dit så det blir spennende å se hvor opplagte vi er på konsert dagen. Gleder meg sinnsykt mye og jeg skal prøve å ta masse bilder!

Mine sommerplaner

Nå kommer sommeren med stormskritt, og om 8 dager er det offisielt sommerferie for min del. Jeg gleder meg masse til solen kommer skikkelig fram og jeg håper på å få et sniff av den norske sommeren før jeg reiser avgårde. 

Jeg begynner sommerferien med å reise til oslo på one direction konsert 19.juni, og gud som jeg gleder meg! Jeg var på konsten deres for to år siden og det var virkelig en opplevelse for livet. Etter konserten får jeg kun noen dager hjemme til jeg reiser videre på språkreise.

Jeg reiser den 25.juni til California Long Beach på språkreise med EF. Jeg forstår forsatt ikke at jeg skal reise der, og jeg er så glad for at det endelig er min tur. Jeg har siklet etter å reise dit helt siden voe reiste på språkreise i 2010, og det begynner å bli en del år siden. Jeg husker at jeg leste bloggen hennes og tenkte ” dit skal jeg reise når jeg blir stor ” Nå er jeg stor, så det var på tide. Jeg trodde aldri at jeg skulle ta meg selv i å faktiske bestille reisen, men etter en prat med mamma og pappa bestemte vi oss å gjøre det. Jeg har laget en kategori på bloggen som heter “språkreise 2015”. Jeg fikk frysninger bare av å skrive det, fordi jeg gleder meg noe helt sykt. Jeg gleder meg til å trykke på kategorien, å se alle innleggene fra turen. Jeg håper så sykt at jeg får tid til å blogge der nede. Jeg skal vertfall gjøre mitt beste.

Hvis noen har noen spørsmål om språkreisen, så svarer jeg veldig gjerne på de ♥

 

Hei igjen

Haha, ja jeg lever faktisk. Noen ganger frister det bare å ta opp bloggen igjen å skrive hver dag i et år. Hvis jeg noen ganger klarer å bli en fast blogger skal jeg kjøpe alle sjokoladeplater i en hel butikk og spise dem opp samme dag. Sånn helt seriøst. Jeg er avhengig av å skrive, huske og mimre. Uten mimringen min glemmer jeg minner, og slik har jeg alltid vært. Jeg må ta bilder, skrive ned og huske. Jeg elsker å finne gamle bøker der jeg skriver hva jeg gjorde hver dag, interne vitser, drømmer osv. Det er derfor blogg er perfekt for meg, og jeg vil så gjerne blogge oftere slik at jeg kan gå tilbake i arkivet å tenke “wow, jeg har forbedret meg sykt mye” eller ” Oj, det hadde jeg glemt av, sykt koselig dag”. Dessverre er jeg ikke så flink på blogg fronten, men det kommer seg gradvis.

 Akkurat nå sniffer jeg inn lukten som kommer fra duftlysene på rommet mitt, elsker det! Ellers rydder jeg rommet som vanlig. Jeg liker å rydde rommet, fordi da er jeg i min egne lille boble med musikken og kan distrahere meg litt fra sosiale medier osv (Unntatt nå).